Agenda

 

Berkenopslag verwijderen

Zaterdag, 21. Oktober 2017, 09:00 - 13:00

door: Erik Rolevink namens het A-team
 

Beste vrijwilligers!
Op 21 oktober gaan we opnieuw naar het Aamsveen. Dit keer geen zwaar geploeter in hobbelig hoogveen maar licht werk op vlak terrein. We gaan berkjes zagen en knippen bij het middenpad. De klus is voorbereid door ons A-team (Anton, Sjoukje en Jan Willem) dus het wordt zeker weer een succes. Onze nieuwe MaS’ers komen ook, zij starten hier met hun maatschappelijke stage.

Wat gaan we doen?
We gaan berken verwijderen omdat die te veel water verdampen en zo bijdragen aan de verdroging van het veen. Deze klus past in het nieuwe beheerplan dat gemaakt is voor het Aamsveen, één van onze mooiste en meest waardevolle Natura 2000 gebieden.

Waar verzamelen we en hoe laat?
We komen om uiterlijk 9:00 uur bij elkaar. Bij de kruising van de Hölterhofweg met de Glanerbeekweg.
Zie routekaartje Aamsveen-Noord op: http://www.enhoe.nl/images/gebieden/route_aamsveen.pdf
Kom niet te laat want de groep is dan al op pad en in het veld moeilijk te vinden.

Wat moet je meenemen?
Voor gereedschap en handschoenen zorgen wij. Trek stevige schoenen aan en kleren die misschien wat vuil kunnen worden. Laarzen kunnen natuurlijk ook. Regenkleding is misschien ook nodig, let op het weerbericht.  Denk ook aan iets waarop je droog kunt zitten tijdens de pauze. We pauzeren weer aan het middenpad. Voor je boterham, koffie of ander drinken zorg je dan zelf.  Na afloop van het werk, rond 13 uur, is er weer soep van Karel. Dat is bij de verzamelplek.

Organisatie van deze werkdag:
Anton Heuven (dagcoördinatie) met assistentie van Sjoukje Klamer en Erik Rolevink. Gé Borgerink zorgt voor het gereedschap met dank aan Jan Oldekamp. Overige bijdragen: Jan Willem ten Cate (voorbereiding), Harrie Bruns (Nieuwsbrief) en Karel Roeloffzen (soep).

Op 21 oktober proberen we bereikbaar te zijn.

 

Tot ziens in ons mooie Aamsveen!

Locatie Aamsveen
Contact Erik Rolevink