Agenda

 

Inloopavond Natura 2000 Aamsveen

Woensdag, 22. November 2017, 19:00 - 21:30

uitnodiging door: Logo Natura 2000 Frank Meijer, Projectleider Natura 2000 Aamsveen, 
Landschap Overijssel  
 
 
Dit is een informatieve inloopavond over het Natura 2000-gebied Aamsveen. De bijeenkomst is in café-restaurant Sandersküper (Alstätter Brook 34, Ahaus, Duitsland) en duurt van 19.00 tot 21.30 uur. Men kan op elk gewenst moment aansluiten. De avond is vrij toegankelijk voor iedereen met interesse in het  Aamsveen en/of in het natuurherstel dat hier de komende jaren plaatsvindt.
Aanmelden (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) mág, maar is niet nodig.

Tijdens de breed opgezette inloopavond informeren we u over de aanleiding van het project en over de doelstellingen, de aanpak en de planning. Er zijn informatiepunten ingericht over de onderzoeken die we uitvoeren, welke kwetsbare planten en dieren in het Aamsveen we beschermen/versterken en welke rol erfgoed in het gebied speelt. Medewerkers van o.a de provincie Overijssel, Landschap Overijssel en Waterschap Vechtstromen zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden.
 
Landschap Overijssel - eigenaar en beheerder van het natuurgebied Aamsveen - neemt in opdracht van de provincie het voortouw in het project. Concreet betekent dit dat we in 2017 de benodigde natuurherstelmaatregelen voorbereiden door een groot aantal onderzoeken uit te voeren. De totale planuitwerking is naar verwachting in het voorjaar van 2019 afgerond. Alle onderzoeksresultaten en gespreksuitkomsten zijn dan verwerkt in een integraal inrichtingsplan voor het Aamsveen.
De daadwerkelijke uitvoering van de herstelmaatregelen begint naar verwachting in de loop van 2019. 

Locatie café-restaurant Sandersküper
Contact  Frank Meijer, Projectleider Natura 2000 Aamsveen