woensdag, 20 september 2017

Laatste nieuws

Donderdaggroep begint weer op 13 juli

De schoolvakantie is nog niet begonnen dus velen zullen binnenkort met vakantie gaan en anderen zijn alweer terug van vakantie (de mazzelaars) maar ondertussen is het broedseizoen ook bijna afgelopen, tijd dus om weer te beginnen met met ons werk in de natuur.

Evenals vorige jaren is onze eerste klus weer de nazorg van de bestrijding van de reuzenbalsemien (Impatiens Glandulifera) een zgn. invasieve exoot. Deze gaan wij met de hand uittrekken nog voor dat de plant zaad gaat vormen, dit gaat in tegenstelling tot andere exoten heel gemakkelijk omdat de plant maar heel oppervlakkig wortelt.

Volgende week donderdag 13 juli is de eerste werkdag, wij beginnen weer op Hof Espelo en verzamelen ons als vanouds bij het koetshuis om 9.00 uur. Vanaf hier gaan wij de bij ons bekende groeiplekken nalopen, dat betekent struinen door bos en veld en langs de beken. De weersvooruitzichten voor de volgende week weten we nog niet, maar neem bij warm weer in ieder geval voldoende drinken mee voor de pauzes en denk ook aan bedekkende kleding omdat de balsemien vaak groeit op plekken waar ook bramen en brandnetels groeien.

Een andere grote groeiplek is op Het Holthuis en wel voornamelijk langs de Jufferbeek, wanneer wij daar gaan beginnen met de bestrijding wordt dit met een nieuwsbrief bekend gemaakt.

Groeten en wellicht tot donderdag.

Roel Munneke