zaterdag, 17 maart 2018

Laatste nieuws

Cursus "Wilde planten herkennen"

door: IVN Enschede en KNNV Enschede


IVN Enschede en KNNV Enschede organiseren dit voorjaar een cursus wilde planten herkennen voor alle mensen die het leuk vinden meer over wilde planten te weten te komen en de namen van veel voorkomende en opvallende soorten in de omgeving te leren.


Tijdens de twee cursusavonden op 22 maart en 19 april 2018 in het Nivon-centrum, Dotterbloemstraat 120 in Enschede wordt de cursisten uitgelegd hoe je planten kunt determineren (= vaststellen om welke plant het gaat en tot welke soort of familie deze behoort). Daarbij kan gebruik worden gemaakt van je eigen favoriete plantengids of flora.

We gaan samen oefenen in het herkennen van belangrijke onderdelen en kenmerken van planten en er worden onderwerpen behandelen die de plantenstudie kunnen vergemakkelijken.
Tijdens vijf excursies, waarvoor we de tijdstippen in overleg met de cursisten gaan bepalen, gaan we planten bekijken in uiteenlopende natuurgebieden in de omgeving van Enschede, zodat planten uit verschillende milieus aan bod komen.

 

Het doel is dat de cursisten na de cursus zelf met plezier hun plantenkennis verder kunnen uitbreiden. Voor deelname is geen voorkennis vereist. De cursus heeft een minimum aan theorie en vooral veel excursies om buiten planten te ontdekken, hun namen te leren en bovendien te genieten van het natuurschoon rond Enschede.

 

Kosten: € 30, voor de hele cursus, te voldoen op de eerste lesavond.

 

Aanmelden bij Hanneke van Dorp: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(of tel. 053 4780392)
of bij Wim Lengton: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Meer info: vraag Hanneke.