Aan de slag in de natuur

Aan de slag in de natuur

Rondom Enschede, Hengelo en Oldenzaal

4

Groepen

dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

85

Dagen

vrijwilligerswerk per jaar.

107

Vrijwilligers

werken minimaal 1 keer per jaar mee.

3333

Uren

vrijwilligerswerk gedaan in 2019.

Bij EnHOe kun je meehelpen bij het onderhoud van de natuur. Iedereen is welkom om mee te doen. Je kunt werken in je eigen tempo en naar eigen vermogen. We willen lawaai en onrust in de natuur vermijden. Daarom werken we met handgereedschap (zoals zagen, snoeischaren en spaden).

EnHOe organiseert jaarlijks ruim 80 ochtenden natuurbeheer voor en door vrijwilligers. Meestal in natuurgebieden in de buurt van Enschede, Hengelo en Oldenzaal. Hoe vaak en bij welke van onze drie groep(en) je wilt meedoen bepaal je zelf. Onze groepen werken meestal van 9 tot ongeveer 13 uur.

Wil je regelmatig aan de slag bij EnHOe? Registreer je dan als lid (dit is gratis). Het enige dat we vragen van leden is dat ze minimaal 1 keer per jaar meedoen met een werkochtend. Je kunt dan ook meedoen met andere activiteiten zoals excursies en cursussen en korting krijgen o.a. bij de aanschaf van goede werklaarzen. Leden van EnHOe krijgen om de twee weken een nieuwsbrief via e-mail. Daarin staat het EnHOe-nieuws en de uitnodiging voor het werk op de eerstvolgende zaterdag. Deelnemers aan de donderdag- en de vrijdaggroep krijgen ook informatie per e-mail.

Meer informatie of aanmelden
Wil je meedoen bij EnHOe? Of heb je vragen? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dinsdaggroep

Een nieuwe groep. Werkt bij Spoorfietsen in Hengelo. Helpt ook in de gebieden Kristalbad, Viermarken en af en toe het Arboretum. De vrijwilligers van de dinsdaggroep werken afhankenlijk van de hoeveelheid werk elke week of elke 2 weken.

Lees meer

Donderdaggroep

Werkt vanaf juli tot half maart elke donderdag in de landgoederen van Landschap Overijssel rondom vliegveld Twenthe. Zo'n 35 ochtenden per seizoen. Doet veel aan bestrijding van invasieve exoten in de natuur. De gemiddelde leeftijd in deze groep ligt wat hoger, er doen veel gepensioneerden mee.

Lees meer

Vrijdaggroep

Een relatief kleine groep die flexibel kan worden ingezet. Werkt van juli tot half maart vooral in gebieden ten zuiden van Enschede. Helpt ook mee om klussen van de zaterdaggroep af te ronden. Er wordt elke vrijdag gewerkt. Doet ook veel aan het bestrijden van invasieve exoten.

Lees meer

Zaterdaggroep

Grootste groep van EnHOe. Werkt om de veertien dagen. Vanaf eind augustus op zo'n 15 zaterdagen tot half maart. Elke keer in een ander gebied. Vaak in de buurt van Enschede maar ook wel verder weg, ook over de grens in Duitsland. Bij deze groep doen ook maatschappelijke stagiairs en andere jongeren mee.

Lees meer