Een nieuwe groep. Werkt vooral op landgoed Zonnebeek. De vrijwilligers van de woensdaggroep werken afhankenlijk van de hoeveelheid werk elke week of elke 2 weken.

Werkt vanaf juli elke donderdag in de landgoederen van Landschap Overijssel rondom vliegveld Twenthe. Zo'n 35 ochtenden per seizoen. Doet veel aan bestrijding van invasieve exoten in de natuur. De gemiddelde leeftijd in deze groep ligt wat hoger, er doen veel gepensioneerden mee.

Grootste groep van EnHOe. Werkt om de veertien dagen. Vanaf eind augustus op zo'n 15 zaterdagen tot half maart. Elke keer in een ander gebied. Vaak in de buurt van Enschede maar ook wel verder weg, ook over de grens in Duitsland. Bij deze groep doen ook maatschappelijke stagiairs en andere jongeren mee. Aan het eind van de ochtend is er meestal soep. De werkzaterdagen worden 1 week van te voren aangekondigd via de Nieuwsbrief.

De vrijdaggroep heeft zijn werkgebied aan de Oostzijde (Glanerveld), Zuidzijde (Aamsveen, Hegeveld, Stroink, Smalenbroek, Usselerveen) en Westzijde (Teesinkbos, Weele, Kristalbad) van Enschede op de percelen van Landschap Overijssel en soms bij Landgoederen (meestal hulp bij invasieve exoten beheer). De groep bestaat gemiddeld uit 15 personen waarvan ruim 1/3 bestaat uit dames.

Heb je zin om aan de slag te gaan in de natuur? Bij EnHOe kunnen we altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Iedereen is welkom om zich aan te melden. We werken in natuurgebieden in de regio Enschede, Hengelo en Oldenzaal. We hebben leden van verschillende leeftijden.

Je kan altijd eerst een of meerdere keren mee komen doen om te kijken of het bevalt. Daarvoor kan je langskomen op een van de dagen die in de agenda staan.
Als het bevalt, kan je lid worden van EnHOe. Dat is gratis. Je wordt dan geregistreerd als vrijwilliger bij EnHOe.
Voor scholieren binnen de regio hebben we ook plekken voor de Maatschappelijke Stage.