dinsdag, 17 september 2019

Werkt vanaf juli elke donderdag in de landgoederen van Landschap Overijssel rondom vliegveld Twenthe. Zo'n 35 ochtenden per seizoen. Doet veel aan bestrijding van invasieve exoten in de natuur. De gemiddelde leeftijd in deze groep ligt wat hoger, er doen veel gepensioneerden mee.

Lees meer...

Een relatief kleine groep die flexibel kan worden ingezet. Werkt vooral in gebieden ten zuiden van Enschede. Helpt ook mee om klussen van de zaterdaggroep af te ronden. Er wordt om de veertien dagen gewerkt op vrijdagen in de weken dat de zaterdaggroep niet werkt. Begint meestal in juli. Doet ook veel aan het bestrijden van invasieve exoten.

Lees meer...

Alles bij EnHOe is vrijwilligerswerk. Bij EnHOe kunnen we altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Iedereen is welkom om zich aan te melden. We werken in natuurgebieden in de regio Enschede, Hengelo, Oldenzaal. We hebben leden van verschillende leeftijden.

Je kan altijd eerst een of meerdere keren mee komen doen om te kijken of het bevalt. Daarvoor kan je langskomen op een van de dagen die in de agenda staan.
Als het bevalt, kan je lid worden van EnHOe. Dat is gratis. Je wordt dan geregistreerd als vrijwilliger bij EnHOe.
Voor scholieren binnen de regio hebben we ook plekken voor de Maatschappelijke Stage.

Lees meer...

Grootste groep van EnHOe. Werkt om de veertien dagen. Vanaf eind augustus op zo'n 15 zaterdagen tot half maart. Elke keer in een ander gebied. Vaak in de buurt van Enschede maar ook wel verder weg, ook over de grens in Duitsland. Bij deze groep doen ook maatschappelijke stagiairs en andere jongeren mee. Aan het eind van de ochtend is er meestal soep. De werkzaterdagen worden 1 week van te voren aangekondigd via de Nieuwsbrief.

Lees meer...

Wil je je stage in de natuur doen? Bij EnHOe is het ook mogelijk je Maatschappelijke Stage (de MaS) te doen.
Elk jaar hebben wij plaats voor een beperkt aantal Maatschappelijke Stagiaires.

Lees meer...