door: Karel Roeloffzen


      

Onze donderdaggroep heeft afgelopen zomer een doorstart gemaakt nadat Roel Munneke moest stoppen als hoofdcoördinator. Een klein team organiseert nu onze werkdagen. Omdat de organisatie nu rouleert tussen verschillende deelnemers moesten er plannen gemaakt worden voor de gereedschapsverzorging.
Het leek ons het handigst wanneer er een eigen gereedschapskar zou komen. Die kan dan op een vaste plek gestald worden en door de coördinator van dienst opgehaald. Die kar gaat er nu dus komen!
De Commissie Initiatiefkracht Enschede Noord heeft op 4 november onze subsidieaanvraag gehonoreerd. We kunnen nu op zoek gaan naar een geschikt exemplaar.

door: Erik RolevinkElk jaar, op de eerste zaterdag van november is het landelijke Natuurwerkdag.
Dit jaar zou dit voor de 20e keer plaatsvinden, een jubileum. Maar ja, het ging niet door.
De Natuurwerkdag is altijd een groot spektakel, vorig jaar jaar deden meer dan 14 duizend vrijwilligers mee in 563 natuurgebieden in heel het land. Dat record zou dit jaar zeker verbroken worden want het was een jubileum en op 7 november fantastisch weer om buiten te werken.
Maar ja, het ging dus niet door.
De landelijke organisatie kwam nog met een alternatief: een Natuurwerkdag in je eigen tuin.
Hier lees je er meer over: www.natuurwerkdag.nl/natuurinjetuin.

door: het organisatieteam van EnHOe

Beste vrijwilligers!

Voorlopig worden er geen EnHOe-werkdagen georganiseerd. Maar zo gauw er weer mogelijkheden zijn om veilig te werken krijgt iedereen bericht.
Intussen blijven we gewoon "in de lucht", om de veertien dagen verschijnt er dus een Nieuwsbrief.
Daarin zullen we nieuws en verstrooiing proberen te brengen.
EnHOe blijft verder ook gewoon bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

door: Anton Heuven, Erik Rolevink en Hanneke van Dorp, met boomkikkerfoto's van Martin Hoek

Vrijwilligers van EnHOe en IVN zetten zich al jaren in voor het behoud van de Boomkikker in Enschede.
Ze doen geregeld aan onderhoud van poelen en basisbiotopen. Ze hebben er ook voor gezorgd dat er nieuwe poelen bij zijn gekomen. Er zijn fondsen geworven en er is een crowdfunding ondersteund voor de aanleg van het basisbiotoop aan de Weustinkhoekweg.
EnHOe heeft ook al meerdere jaren boomkikkerlocaties georganiseerd van de landelijke Natuurwerkdag.
Vrijwilligers hebben allerlei inventarisaties verricht, hebben vissen gevangen, achter kraampjes gestaan met informatie, scholieren begeleid, excursies gehouden en steeds geprobeerd om nog meer mensen te interesseren voor het behoud van de Boomkikker.
We hebben daarvoor zelfs een speciale film laten maken...