dinsdag, 17 september 2019

Laatste nieuws

World Cleanup Day op 21 september

World Cleanup Day
door Wilma de Hoog

Iedereen weet dat veel plastic in de natuur terechtkomt. Dat het uiteindelijk in de oceaan belandt en daar de ‘plasticsoep’ vormt. En dat het in het water en op het land in de magen van dieren terechtkomt, die daar ziek van worden. Zo verpesten we ons eigen leefmilieu. Op zaterdag 21 september 2019 gaan we daar wat aan doen, want dan is het World Cleanup Day. Wereldwijd gaan miljoenen mensen in meer dan 150 landen de straat op om afval op te ruimen. Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen, maar ook om ons meer bewust te worden van vervuiling in onze eigen omgeving en in de rest van de wereld.

Lezing over wolven, 19 september in de Museumfabriek

Lezing over wolven, 19 september

Op donderdagavond 19 september geeft Melanie Pekel van Ark een lezing over wolven in de Museumfabriek.
                                      
De wolf is terug in Nederland. In 2019 heeft een paar zich definitief op de Veluwe gevestigd en jongen gekregen. En er zullen meer wolven volgen.
Wolven in Nederland is een samenwerkingsverband van organisaties die zich inzetten voor samenleven van wolf en mens. ARK Natuurontwikkeling is één van de initiatiefnemers van Wolven in Nederland.
 
Melanie Pekel neemt je op een concrete en objectieve manier mee in het  verhaal van de wolf. Hoe herken je een wolf en hoe leeft dit bij uitstek sociale dier? Zijn er al wolven in Twente gezien? Wat is er wel en niet waar van alle verhalen die je allemaal hoort en leest? Natuurlijk is er ook ruimte voor het stellen van vragen.

De lezing wordt op donderdagavond 19 september gegeven in De Museumfabriek van 20.00 uur tot 22.00 uur.
De Museumfabriek, Het Rozendaal 11, 7523 XG Enschede, 053 201 2099

Vrienden van DMF/RMT  gratis, niet- leden €5, koffie/thee gratis. Vrienden van DMF/RMT dienen hun lidmaatschapskaart mee te nemen.     

EnHOe weer op stoom

De kop is er af! De vrijdaggroep is al weer begonnen, de eerste Reuze Balsemien is weer verwijderd.

De komende tijd zal Balsemien ook wel het thema zijn. Vooral bij de vrijdaggroep.
Op 18 juli begint ook de donderdaggroep weer. Ook bij deze groep staat de eerste werkdag in het teken van de Balsemien.

De zaterdaggroep heeft nog wat langer rust: zij beginnen weer op 24 augustus.

Greiveurder gezocht! (herhaalde oproep)

door: Erik Rolevink namens het organisatieteam
      
Na de zomer begint ons 17e werkseizoen. Er dreigt dan een tekort aan beschikbare gereedschaptransporteurs (greiveurders noemen wij die). Er hebben zich al enkele leden gemeld die ons uit de brand willen helpen.
Maar we zoeken nòg minstens één nieuw teamlid die letterlijk de kar wil trekken. Wie-o-wie kan en wil dat?
Het moet een serieuze EnHOe-er zijn in bezit van een auto met trekhaak. Deze moet bereid zijn om op maximaal 5 afgesproken zaterdagochtenden de gereedschapskar te vervoeren van het depot in de Lutte naar de werkplek en weer terug. Er is eventueel een beperkte reiskostenvergoeding mogelijk. Reacties graag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.