zaterdag, 26 mei 2018

Laatste nieuws

Hulp nodig bij groot Poelenonderzoek in juni

door: Anton Heuven, Hanneke van Dorp en Erik Rolevink
 
Assistenten gevraagd die gaan helpen bij het grote Poelenonderzoek !
 

Wat gaat er gebeuren?
4e klas Havo en VWO leerlingen van het Bonhoeffercollege gaan in de week van 4 t/m 8 juni een groot onderzoek doen naar de waterkwaliteit van de kikkerpoelen in de Zuid-Esmarke bij Enschede. Ze gaan watermonsters nemen en die op school onderzoeken. Daarbij is assistentie nodig. Voor de jongeren is het een mooie opdracht in het kader van het vak biologie (ecologie).
Voor de poeleigenaren en onszelf kan dit onderzoek waardevolle informatie opleveren.
 
Wat vragen we van de assistenten?
Op twee ochtenden in de week van 4 t/m 8 juni moet je beschikbaar zijn voor het assisteren.
‘s Ochtends sta je dan klaar op het erf van boer Varvik, centraal gelegen in de Zuid Esmarke.
De eerste leerlingen arriveren daar om 9 uur en je begeleidt een groepje van drie leerlingen naar “jouw” twee poelen. De leerlingen nemen daar watermonsters en gaan daarmee terug naar school. Jij keert terug naar het erf van Varvik. Om 11 uur arriveert daar een tweede groepje leerlingen en met hen ga je dan weer naar jouw beide poelen. Dat is het zo ongeveer.
Let op: we vragen deze assistentie dus voor twee ochtenden!
In totaal hebben we minstens 10 assistenten nodig die op twee ochtenden helpen!
 
Wanneer precies is deze assistentie nodig?
Het onderzoek zal op twee ochtenden in juni plaatsvinden, op welke dagen is afhankelijk van de beschikbaarheid van voldoende assistenten.
De volgende dagen komen daarvoor in aanmerking: maandag 4 juni, dinsdag 5 juni, woensdag 6 juni en vrijdag 8 juni. (De donderdag dus niet).
 
Voorbereiding en nadere informatie?
We willenn alle assistenten vooraf een korte instructie geven en “hun” poelen samen met hen bezoeken. Waar en wanneer dit plaatsvindt wordt in overleg met de assistenten afgesproken.
Voor meer info kun je nu al Anton, Hanneke en Erik bevragen tijdens de komende werkdagen van EnHOe en natuurlijk ook via E-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Hoe geef je je op als assistent?
Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef door op welke van de vier genoemde dagen je wilt assisteren. Geef minstens twee dagen door, maar liever meer om de kansen op voldoende assistentie te vergroten. Belangrijk: we moeten vóór 16 maart minstens 10 assistenten hebben gevonden anders moeten we het onderzoek afblazen. Dat zou erg jammer zijn.