vrijdag, 22 februari 2019

Laatste nieuws

Natuurlezingen in de Museumfabriek

 

 
De Museumfabriek in Enschede (voorheen Twentse Welle) en Rijksmuseum Twenthe organiseren regelmatig lezingen over natuuronderwerpen die EnHOe-ers misschien ook wel interessant vinden. We noemen er een paar.
De lezingen vinden plaats in De Museumfabriek, Het Rozendaal 11, 7523 XG Enschede, 053 201 2099.
Vrienden van DMF/RMT gratis, niet- leden €5, koffie/thee gratis.
Vrienden van DMF/RMT dienen hun lidmaatschapskaart mee te nemen.
 

17 januari Lezing: Het mysterieuze leven van de Uil, De Museumfabriek 20.00 uur.
Op donderdagavond 17 januari 2019 geeft Kevin Collins een lezing over: het mysterieuze leven van de Uil.
Uilen zijn voor de meeste mensen een mysterie en voor sommigen een mythe. Piepkuikens van de Uil worden Uilskuikens genoemd maar als deze beestjes volwassen worden dan blijken het ineens wijze geesten te zijn. Dit keer geen fabeltjeskrant maar heuse waarheden over uilen in onze hedendaagse omgeving. Het is al een wonder hoe ze, voor ons onhoorbaar, in de nacht hun prooi vangen. 
IVN-vrijwilliger Kevin Collins neemt u mee naar het mysterieuze leven van de Uil met zijn gedragingen en leefwijze. Hij laat u aan de hand van de praktijk ruiken en zien wat een uil zoal dagelijks beleeft. Laat u deze avond door Kevin Collins meeslepen in het mysterie van de uilen. U zult in ieder geval met meer wijsheid naar huis gaan.

 

21 februari Lezing: Zoogdieren in onze natuurgebieden in Twente, De MuseumFabriek 20.00 uur.
Op donderdagavond 21 februari 2019 geeft Jacques Simon een lezing over: Zoogdieren in onze natuurgebieden in Twente.In deze gebieden komen een veertigtal soorten zoogdieren voor. In de lezing komen interessante verhalen over een aantal van deze zoogdieren aan bod.
Bijvoorbeeld over de groep insecteneters, de marterachtigen, de hondachtigen of de evenhoevigen, met gegevens over de bouw- of leefovereenkomsten in zo’n groep.
In deze presentatie zijn al deze soorten van beelden voorzien en wordt van iedere soort de levenswijze van elk dier beschreven. U kunt deze presentatie gratis mee naar huis nemen als u een geheugenstick meeneemt.