door: Anton Heuven, Hanneke van Dorp en Erik RolevinkNet zoals in 2018 en 2019 doet EnHOe weer mee met dit educatieve project. 

Wat gaat er gebeuren?
4e klas Havo en VWO leerlingen van het Bonhoeffercollege gaan een onderzoek doen naar de kwaliteit van kikkerpoelen in de Zuid Esmarke bij Enschede. Ze gaan o.a. watermonsters nemen en waterbeestjes inventariseren. Daarbij is assistentie nodig. Voor de jongeren is het een mooie opdracht in het kader van het vak biologie (ecologie). Voor de poeleigenaren en onszelf kan dit onderzoek waardevolle informatie opleveren.

Let op: nieuwe data onderzoeksdagen
De twee onderzoeksdagen zijn verschoven naar de week van Hemelvaart: dinsdag 24 mei en woensdag 25 mei. Dat zijn dus de beide ochtenden waarop assistentie nodig is.

Instructie van assistenten
We willen alle assistenten vooraf een training geven en 'hun' poelen samen met hen bezoeken. 
Voor deze instructie zijn twee middagen beschikbaar: dinsdag 10 mei en woensdag 11 mei.
Waar en wanneer dit precies plaatsvindt wordt in overleg met de assistenten afgesproken. 

Wat vragen we van de assistenten?
Op de onderzoeksdagen sta je op tijd klaar op het erf van boer Varvik, centraal gelegen in de Zuid Esmarke. De eerste leerlingen arriveren daar om 9:00 uur en je begeleidt dan een groepje van drie leerlingen naar 'jouw' twee poelen. De leerlingen gaan daar watermonsters nemen, waterbeestjes bekijken en een vragenlijst invullen, bij dit alles is jouw hulp nodig. 
Om 11:30 uur arriveert er een tweede groepje leerlingen bij erve Varvik en met hen ga je dan weer naar jouw beide poelen. Uiterlijk 13:30 uur zit de assistentie er dan op.
Let op: we vragen je assistentie dus voor twee ochtenden! Liefst voor beide maar het mag ook voor één van beide. In totaal hebben we minstens 10 assistenten nodig (waarvan enkele reserve).

Hoe geef je je op als assistent?
We hebben al een aantal assistenten maar extra hulp is altijd welkom. Stuur daarvoor een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan of je wilt assisteren: op beide ochtenden (24 en 25 mei) of anders op welke van de twee. Je moet dan ook kunnen meedoen aan de voorbereidende instructie !!
Voor meer info, stuur je vragen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.