door: Landschap Overijssel

Beste vrijwilliger,

Veel van de prachtige groene gebieden waarin jullie werken hebben veel cultuurhistorie in zich. Vandaar dat we de Kennisdag op vrijdag 19 april(van 13:00 tot 16:30 uur) wijden aan deze groene historie. Uiteraard staat deze middag niet alleen in het teken van kennis opdoen, maar is er ook veel ruimte gereserveerd om elkaar te ontmoeten. Deze middag is, denken we, interessant voor iedereen die zich bezighoudt met beheer, of publieksactiviteiten begeleid zoals onze gidsen en mentoren. Deze middag is gratis voor vrijwilligers die zich op welke manier dan ook met groen bezighouden.

Op deze dag neemt Lodewijk van Kemenade jullie mee in de historie van onze bomen en struiken, en waarom de wilde bomen en struiken die al van oudsher hier voorkomen zo belangrijk zijn voor de biodiversiteit. Uiteraard geeft hij ook handvaten wat jij in jouw werk kan doen om te helpen deze soorten te beschermen en te beheren.

Daarna laten we zien hoe je zelf eenvoudig allerlei gegevens over het stuk Overijssel dat jouw interesseert boven tafel haalt. En wat die gegevens je kunnen vertellen over bijvoorbeeld het gebied dat je beheert of waar je woont. We sluiten af met een stukje vliegende historie, onze boerenlandvogels.

De middag is gratis voor vrijwilligers, maar je moet je wel even aanmelden. Doe dat vóór 15 maart. Daarna wordt hij ook opengesteld voor anderen, tegen betaling. Omdat er beperkt plek is vragen we je vriendelijk te annuleren als je onverwachts toch niet kunt.

Voor iedereen die al een tijdje langer vrijwilliger is; de Kennisdagen zijn een doorontwikkeling van de 'kapavond' die we in het verleden hadden.

Voor inschrijving en meer informatie over deze Kennisdag Groene Historie, klik op deze link.