Agenda

 

Kapavond

Dinsdag, 10. April 2018, 19:00 - 22:30

door: Erik de Kruif, Landschap Overijssel

 
Let op: voor de jaarlijkse Kapavond is aanmelding noodzakelijk!

Ben je van plan te komen? Meld je dan aan vóór 2 april via de website van Landschap Overijssel
of klik op deze link.
Daar vind je meer info over wat deze Kapavond inhoudt.
Iedereen die actief is geweest bij EnHOe kan hier aan deelnemen.

Een mooi seizoen is voorbij, waarin wij samen hard gewerkt hebben aan een mooier landschap in onze directe woonomgeving. Om jullie te bedanken, nodigen we je uit voor onze jaarlijkse ‘Kapavond’!
 

Wanneer?    Dinsdagavond 10 april 2018
Waar? Kulturhus het Holstohus, Jan Schamhartstraat 5 in Olst.
(Je kunt gratis parkeren op Aletta Jacobsplein - goed bereikbaar met OV)
Hoe laat? van 19.00 uur tot 22.30 uurProgramma

19.00 uur   Ontvangst
19.30 uur   Start programma
21.45 uur   Uitreiking vrijwilligersprijs
22.00 uur   Einde programma
22.30 uur   Afsluiting

 

Mis het niet!

Noteer 10 april a.s. in je agenda, want ook dit jaar hebben we een bijzondere avond voor jullie in petto. Arie Koster gaat ons vertellen over de mogelijkheden om een gebied insectvriendelijk in te richten.
Onze terreinbeheerders zijn aanwezig om met jullie in gesprek te gaan en vragen te beantwoorden.

Arie Koster is stadsecoloog (bioloog), gepromoveerd op stedelijke beplantingen in relatie met wilde bijen (2001) en gespecialiseerd in vegetatie- en groenbeheer. Hij was lector stedelijke beplantingen bij Hogeschool Van Hall Larenstein en is nu als lector bijenvriendelijk beheer & bijenvriendelijke tuinen actief.
 
2e editie 'Gouden Klomp'

Vorig jaar is de eerste ‘Gouden Klomp’ uitgereikt aan de Fayersheidebrigade. Zij hebben daarvoor een bankje kunnen plaatsen.
Ook in 2018 willen we weer een Gouden Klomp uitreiken. Deze prijs is te winnen voor een iconisch landschap waar jullie als vrijwilligersgroep bij betrokken zijn. Dit kan een bijzondere boom zijn, een markesteen, een knotboom die als 50 jaar door jouw groep wordt beheerd, of…

De prijs wordt in gezamenlijk overleg vastgesteld. Het kan een bijdrage zijn om iets op te knappen, maar ook een bordje om het icoon onder de aandacht te brengen.
Om een icoon voor te dragen stuur je voor 31 maart een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld het icoon en jullie idee, samen met een foto en kaartje van de plek.
Tijdens de Kapavond mogen 3 genomineerde iconen een korte presentatie houten. Vervolgens mogen alle aanwezigen stemmen op één van deze iconen. Wie weet krijgt jullie icoon een leuke impuls!

Aan het einde van de avond  reiken we natuurlijk ook de jaarlijkse Vrijwilligersprijs uit en is er tijd voor een drankje!

Locatie Kulturhus het Holstohus, Jan Schamhartstraat 5 in Olst
Contact Landschap Overijssel