Agenda

 

láátste Natura 2000-excursie Lonnerkermeer

Vrijdag, 1. Februari 2019, 15:00 - 17:00

bericht van Ronald Krabbenbos, projectleider Natura 2000 Lonnekermeer

De natuurherstelwerkzaamheden in het publieke deel van het Lonnekermeer zijn klaar. Zowel de maatregelen in het kader van Natura 2000 en het programma aanpak stikstof (PAS), als het extra stukje werk rond de aanleg van het nieuwe tracé van de Blankenbellingsbeek zijn eind november afgerond Het wachten is nu op de natuur zelf.
In beginsel is alles zo voorbereid dat de eerste verbeteringen komend voorjaar al zichtbaar zullen zijn. Toch zal het totale herstel van de waterhuishouding en -kwaliteit in het gebied en dat van bijzondere natuursoorten als de rietorchis, blauwe zegge, de gevlekte witsnuitlibel en de grote weerschijnvlinder meerdere jaren in beslag nemen.
De provincie - als opdrachtgever van het herstelproject - zal de beoogde effecten de komende jaren goed monitoren. En indien nodig bijsturen.Benieuwd hoe het Lonnekermeer er na de natuurherstelmaatregelen uitziet? Op vrijdag 1 februari is er een laatste Natura 2000-excursie. Aanmelden kan via //Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." target="_blank" style="word-wrap: break-word;-ms-text-size-adjust: 100%;-webkit-text-size-adjust: 100%;color: #6DC6DD;font-weight: normal;text-decoration: underline;">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van excursie Lonnekermeer. Reageer snel, want het aantal plaatsen is beperkt!

Wat, waar, wanneer?
datum:                   vrijdag 1 februari 2019
start:                      15.00 uur
duur:                      circa 2 uur
vertreklocatie:        ter hoogte van de boswachterswoning op de kruising Leutinkveldweg/Pallastweg
toegang/parkeren: de hekken zijn geopend op vertoon van uw deelnamebevestiging.
kosten:                   gratis

Locatie Lonnekermeer
Contact Landschap Overijssel