De vrijwilligers van de vrijdaggroep werken elke vrijdag, behalve tijdens het broedseizoen. Deze groep  bestaat uit ruim 45 leden waarvan ruim 1/3 dames is. Gemiddeld zijn er per werkdag zo’n 15 personen aanwezig.

De werkzaamheden zijn erg afwisselend zoals werken  op de heide, verwijderen van vogelkers, Springbalsemien en Japanse duizend knoop. Daarnaast doen we kikkerpoelenbeheer, kosrandbeheer en wilgenknotten.
Vorig jaar is er ook begonnen om verwijderde jonge boompjes te herplanten (Groene loper Enschede en Landgoederen). Vorig jaar zeker 900 stuks.

De werkdag begint altijd om 9:00 uur en duurt tot ongeveer 12:30. Tussendoor is er altijd een gezamenlijke pauze.
Er wordt gezorgd voor gereedschap. Voor de lunch wordt aangeraden om zelf eten en drinken mee te nemen en iets om op te zitten.

Informatie over de werkdag wordt vooraf via mail verzonden aan alle vrijwilligers die zich hebben aangemeld voor deze Vrijdaggroep. Hierdoor kan er met flexibele inzet worden gewerkt. Af en toe zal in de nieuwsbrief verslag worden gedaan van de werkzaamheden.

De werkdagen zijn te vinden in de agenda van de vrijdaggroep.

Als je (af en toe) mee wilt doen op de vrijdag dan kan je je aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.