Huis Zonnebeek

Het natuurgebied met Huis Zonnebeek op de achtergrond
 

Aan de Enschedese kant van de Zonnebeekweg (tegenover Huis Zonnebeek) ligt een bos- en natuurgebied van ca 155 hectare, dat ook tot het landgoed behoort. Dit gebied is geheel opengesteld, uiteraard onder de voorwaarden zoals aangegeven op de groene bordjes ter plaatse. Verdere informatie over de rijke historie van Zonnebeek vind u op www.zonnebeek.nl.

Landgoed Zonnebeek heeft zeer bijzondere natuurwaarden, waaronder grote stukken natte heide. Bovendien heeft het een aaneengesloten ecologische verbinding met landgoed ’t Waarrecht en het Buurserzand (Natura 2000). Naast kleinwild leven er dieren zoals ree en das, zeldzame insecten en vlinders (o.a. het gentiaanblauwtje) en een rijke gevarieerde flora.

Hier werkt sinds begin Januari 2021 de Woensdaggroep van EnHOe. De werkzaamheden bestaan voornamelijk het onderhouden van de heidevelden, maar ook de houtwallen, het verwijderen van Amerikaanse Vogelkers en het vrijzetten van de Jeneverbes en Gagelstruiken worden niet vergeten. Veel te onderhouden en gevarieerd werk dus. Er wordt gewerkt van 15 juli tot 15 maart (niet in het broedseizoen).

De werkdag begint altijd om 9:00 uur en duurt tot ongeveer 12:30. Tussendoor is er een gezamenlijke pauze.

Informatie over de werkdag wordt vooraf via mail verzonden aan alle vrijwilligers die zich hebben aangemeld voor deze Woensdaggroep.
De werkdagen zijn te vinden in de agenda van de Woensdaggroep.

Als je (af en toe) mee wilt doen op de woensdag en wekelijks de uitnodigingsmail wilt ontvangen, kan je je aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.