door Erik Rolevink

Met de werkdag op de Kuper eindigt alweer ons 12e werkseizoen. Voor het begin van het broed- en rustseizoen houden we namelijk altijd 15 maart aan. Na deze datum gaan we dus niet meer zagen, knippen en onrust veroorzaken, we kappen er dus mee. Ons natuurbeheerwerk begint dan pas weer in juli (op donderdagen) en eind augustus (op zaterdagen). Tot zolang moeten jullie dus geduld hebben. Maar.. voorjaar en zomer komen er aan. De natuur bruist dan van het leven. Ga er dus veel op uit en geniet er van. Bezoek ook eens de gebieden waar we hebben gewerkt en bekijk de resultaten. Wees er trots op dat je hebt meegeholpen om deze natuur in stand te houden.


Dit is nog niet de laatste Nieuwsbrief van dit seizoen. We zullen nog minstens één Nieuwbrief laten verschijnen. Daarin zullen we de details geven van de jaarlijkse Kapavond, de traditionele avond waarop Landschap Overijssel alle natuurvrijwilligers in de provincie bedanken wil voor hun inzet in het afgelopen seizoen. De datum voor deze gebeurtenis is inmiddels al bekend: donderdag 16 april.

Namens het organisatieteam van EnHOe wil ik iedereen bedanken die dit seizoen heeft meegewerkt, met name ook onze MaS'ers. Ik wens iedereen een mooi "broedseizoen" en straks een fijne zomer.
Tot ziens en voor wie op 25 april met de Jubicursie meegaat: we zien elkaar dan nog.