door: Erik Rolevink
De zomervakanties zijn nu wel zo'n beetje voorbij en de vingers jeuken weer. Tijd voor EnHOe! Ons 15e EnHOe-seizoen is gelukkig al begonnen, we gaan weer flink aan de slag.
We organiseren tegenwoordig namelijk acht (!) werkochtenden per maand. Op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen. Keus genoeg dus voor iedereen die wil meehelpen met het vrijwillig natuurbeheer in onze regio.

Onze donderdag- en vrijdaggroepen waren in juli al  weer begonnen en onze zaterdag-groep had een prima start op 26 augustus op de Lonnekerberg.
Er deden daar 24 vrijwilligers mee om opslag van exotische naaldbomen te verwijderen.
Het ging om jonge tsuga’s, douglassen, weymouth’s, fijnsparren maar ook de lastige prunus serotina.
We hadden er prima weer bij en na afloop had Anton een lekker soepje voor ons klaar staan. Met dank aan Angela voor haar kookkunsten. We kregen ook nog bezoek van dagblad Tubantia en op 28 augustus stonden we in de krant. Want terwijl EnHOe bezig was met zinnig natuurbeheer op de Lonnekerberg werd er vlakbij (op het terrein van van Eck) een motorfestival gehouden.
De strekking van het krantenartikel was dus: het contrast tussen het rustige werk in de natuur en de lawaaiige evenementen op het aangrenzende terrein. (hier: artikel in pdf)
Gelukkig voor ons begon de meeste herrie pas na de middag.
Dat dergelijke verstorende evenementen anno 2017 vlakbij een natuurgebied kunnen plaatsvinden blijft natuurlijk een onvergeeflijke stommiteit van de verantwoordelijke bestuurders. Zulke festivals met vervuilende en lawaaiige verbrandingsmotoren hebben trouwens weinig toekomst.

Nu wat vrolijkers. In ons vorig werkseizoen (2016-2017) hebben we met elkaar 3007 uren vrijwillig natuurbeheer verricht met 106 actieve leden. Dat is weer een fraaie prestatie. Mooi werk. Iedereen nog bedankt.
Alle werkdagen, terreinen, werkzaamheden en cijfertjes zijn weer op een rijtje gezet in ons 14e Seizoensverlag. Wie dat zelf wil nalezen: stuur even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we sturen het je toe.

Iedereen veel succes en plezier toegewenst in ons 15e seizoen! Erik Rolevink, algemeen coördinator EnHOe