door Noa de Jong, MaS-ster

Mijn stage bij EnHOe
Dit schooljaar moet ik voor school maatschappelijke stage lopen. Toen ik dat hoorde wist ik gelijk dat ik iets in de natuur of iets met dieren wilde doen. Ik ben bij heel veel adressen langs geweest, maar het was steeds niet wat ik zocht.
Toen de MAS-markt eraan kwam zag ik EnHOe in het boekje staan en ik dacht: "Dit lijkt mij super leuk!"
Tijdens de MAS-markt liep ik snel naar het kraampje en na een korte uitleg wist ik zeker dat ik dit wilde.


De eerste keer gingen we naar een natuurgebied in Duitsland. Hier gingen we in een groepje van 4 wilgen rond de vijver-tjes wegknippen, zodat er weer warmte en licht bij het water kon komen. Ik vond het heel leuk en de tijd vloog voorbij.
De tweede keer was op het Buurserzand bij de Natuurwerkdag. Helaas kon ik er maar twee uur zijn, omdat ik ergens anders een afspraak had. Het eerste uur liep ik mee met een rondleiding, het was erg leerzaam en het was een heel mooi gebied om in rond te lopen. Het tweede uur ging ik samen met mijn groep berkenboompjes uit de grond halen, dit vond ik heel vermoeiend, maar dat komt ook een beetje, omdat ik pfeiffer heb.
De derde keer was op het Varviksveld, de natte heide. Voor de pauze gingen we met een groep gemaaide takjes en gemaaid gras bij elkaar harken, dat was zwaarder dan ik gedacht had, maar het was wel leuk. Na de pauze gingen we met een groep bomen omzagen, om een best zeldzame plant ruimte te geven om verder uit te breiden. Ik vond het deze dag heel gezellig.
De vorige, dus de vierde keer was op Lonnekerberg, dit is gelukkig redelijk dicht bij mijn huis, dus ik kon er op de fiets naartoe. We gingen met een groep van ongeveer 20 mensen exotische naaldbomen uit de grond halen. Het was best vervelend om steeds te moeten bukken, maar de mooie omgeving maakte dat helemaal goed. Na de pauze gingen we met dezelfde groep een groep rododendron weghalen. Na de pauze ging de tijd heel snel voorbij. Al met al vind ik het heel leuk om hier stage te lopen, ik vind het namelijk heel leuk om in de natuur bezig te zijn en als mijn stage is afgelopen ga ik hier ook zeker mee door.

Noa de Jong