tekst Erik Rolevink, foto's Geert Keep

Ondanks midwinterduisternis en miezerige regen waren er op deze 4e Kerstdagmorgen toch nog 21 deelnemers uit hun warme nest gekropen om zich te verzamelen bij Erve 't Spik aan de Berenbroeksweg.
De motregen bleef maar doorgaan tot een uur of elf. Daarna werd het droog en brak zowaar nog het zonnetje door met blauwe luchten.


Inmiddels waren de vrijwilligers al een heel eind opgeschoten met het afzetten van de grote houtwal. Op een paar gemarkeerde bomen (die noemen ze overstaanders) moest "alles eraf". Wil je een houtwal gezond houden, dus met voldoende variatie in bomen en ondergroei, dan moet dit afzetten eens in de 7 tot 10 jaar gebeuren.
Er werd flink doorgepakt, iedereen netjes met helmen op en ondanks de vergeten werkhandschoenen..
Harrie Koster kwam zelf ook nog even meehelpen.

Met trekkabels konden we de grotere bomen, na het doorzagen, precies laten landen in het weiland. Daar werden ze snel ontdaan van takken, de stammen werden afgekort op een paar zware stukken na.
Alles werd oppak-klaar in het weiland gestapeld. Al dit materiaal zal later worden opgehaald door Landschap.
Wie van de EnHOe-ers nog interesse heeft in dit brandhout, mag zich alsnog melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Je moet het dan wel zelf ophalen op 't Spik, tenminste als je op tijd bent en het nog niet weg is.

De laatste werkdag van het jaar werd weer besloten met een lekker bakje soep van de Picknickmand.
Alle vrijwilligers nog van harte bedankt voor jullie inzet in 2013 en graag tot ziens in het nieuwe jaar.