door Lea Schmitz

Laat ik me eerst even voorstellen. Ik ben Lea Schmitz en ik loop sinds oktober stage bij de natuurwerkgroep EnHoe voor school. De natuurwerkgroep EnHoe was mijn eerste keuze om stage bij te lopen en ik ben nog steeds erg blij dat ik deze groep heb gekozen.


We hadden rond 9 uur met iedereen afgesproken bij de verzamelplek en liepen van daaruit door naar de werkplek. Daar was het de opdracht om in het heidegebied de jonge boompjes weg te halen, vooral Grove Den en Berk. Dit werk was wat simpeler dan dat van de andere werkdag (In Aamsveen gingen we bijvoorbeeld bomen omzagen). Er waren in de heide wel weer wat grotere bomen met ook meer sterkere wortels. Die waren wel een uitdaging, maar zijn uiteindelijk toch gelukt.

Na ongeveer een uurtje hard werken gingen we verder naar de volgende werkplek. Die werkplek was in de buurt van een beek, had een prachtige uitzicht en geweldige bomen om in te klimmen. Ik en een vriendin die ook meedoet met de stage hebben zelfs een zak wokkels opgegraven van 22 jaar geleden.
Toen we bijna klaar waren met werken liet Erik me een boomstam ruiken. Wat ik eerst dacht was: hè? Waarom zou ik aan een boomstam ruiken? Maar toen ik er eenmaal aan rook, rook het echt heerlijk. Het rook, als ik het goed heb, naar bittere amandelen. Ik kreeg er echt honger van.
Maar een paar minuten daarna was het werk al voorbij en gingen we met z'n allen terug naar de verzamelplek waar we allemaal een lekker kopje soep kregen met een broodje erbij. Eerlijk gezegd was ik zelfs best verbaasd toen ik zag dat we zelfs de keuze kregen tussen verschillende soorten soep.
Ik vond het, net als de laatste werkdagen, erg gezellig.