door MAS-er Robin Sprenkels

Op zaterdag 31 januari verzamelden wij op de parkeerplaats van de Duivelshof. We zaten allemaal vol werklust en waren klaar om de heide aan te pakken. Gezamenlijk liepen wij naar de werkplek, waar we instructies kregen om alles wat geen heide was om te zagen of uit te spitten. Zelf begonnen ik en Lennart dennebomen om te zagen. Er lag echter veel sneeuw, wat zowel een opstakel als een afleiding was. Als obstakel omdat je niet kon zien waar je liep, wat in een aantal gevallen leidde tot laarzen vol water en dergelijke taferelen. Het diende als afleiding omdat we de hele tijd sneeuwballen aan het gooien waren.Na ongeveer 3 uur van zeer productief werk hadden we zo veel weg gehaald dat het werk op die werkplek werkelijk waar weggewerkt was. Daarom moesten we verkassen naar een tweede werkplek.
Met dank aan een educatief momentje van Erik raakten Lennart, Erik en nog een mevrouw (Sjoukje heette ze geloof ik) achterop en liepen we te ver door. Gelukkig weten we nu wel hoe een boomklever aan zijn eten komt.
Ik besloot in een hoge boom te klimmen en te roepen waar de anderen waren. Deze methode was zeer effectief en even later waren we weer aan het werk.

Lennart en Robin (bovenin) op uitkijk

Na het werk liepen we terug naar de parkeerplaats. Bij de parkeerplaats kwam een man in een busje van een horeca bedrijfje soep aanleveren. Hij merkte vrij laat dat hij al op de plaats van bestemming was. Hij ging daarom vol op de rem staan. Dat resulteerde in een omgevallen brander en er liep ook een pan soep in de soep. Nadat de brand in de achterbak van de bus geblust was en de soep gegeten was, ging iedereen weer weg.

Groeten Robin

Nog een kleine aanvulling van de redactie: In totaal waren er 25 mensen komen werken. Het was koud maar zonnig. Vergeleken met de dagen ervoor hadden we weer eens erg veel geluk met het weer. Boswachter in opleiding Peter Muileman van Natuurmonumenten was er ook bij en stak ook de handen uit de mouwen. Inderdaad was er een calamiteit met de levering van de soep. De brand in de bestelauto was gelukkig snel geblust. Het betekende wel dat iedereen deze keer alleen vegetarische soep kon krijgen. Nog meer foto's van deze werkdag zijn te zien op onze: website.
Op de Facebook-site van Natuurmonumenten Twente staat inmiddels ook een stukje over deze werkdag.