door: Harrie Bruns

Op de valreep voor de versturing van deze nieuwsbrief nog even een paar woorden over de 2e werkdag van de vrijdaggroep, vanmorgen 2 oktober.
Deze morgen waren we al met 8 mensen aan het werk. Weer in de buurt van het landgoed Smalenbroek aan de kant van de oprit naar Erve 't Stroink/Dragonheart, niet ver van de Buurserstraat. De vijvers, paden en de bosranden daar bleken omzoomd door een zee van Springbalsemien. We hebben erg veel weggehaald en dat gaf al wel een heel ander aanzicht. Alleen blijft er wat deze hier zo enorm woekerende exoot betreft nog het nodige te doen in deze omgeving. Zeker ook in de komende jaren. We hebben hiermee in elk geval nu een goed begin gemaakt.


In de pauze zaten we gezellig in het zonnetje aan de vijver op deze prachtige herfstdag. Enkele voorbijgangers stelden vragen en hebben we uitleg gegeven over het waarom van onze actie. Ze toonden daarna begrip. Al vonden ze het, heel begrijpelijk, zonde van al die mooie bloemen...
Ik vond het een zeer aangename en gezellige werkmorgen in gemoedelijke sfeer. De volgende werkdagen van de vrijdaggroep zullen er ook weer andere werkzaamheden te doen zijn, zoals een houtwal op het naburige 't Spik, die we weer eens onder handen moeten nemen, met behulp van zagen en kniptangen. Dit alles in overleg met beheerder Harry Koster van dit mooie parkachtige gebied aan de zuidrand van Enschede van Landschap Overijssel.