door Heather Brejaart

Onze vijfde stage dag was op 5 december. We moesten om 9:00 verzamelen op de parkeerplaats de Ronde Bulten (eigendom van Natuurmonumenten), Buurserzand. Het was te ver om te fietsen, dus we hadden geregeld dat mijn moeder mij en mijn vriendin Hevida zou brengen. Het duurde niet zo lang, dus toen iedereen er was gingen we naar de plek waar we aan het werk zouden gaan. We moesten ongeveer een kwartier lopen om daar te komen. Toen we er waren werd er uitgelegd wat we gingen doen en pakten we het gereedschap waar we mee gingen werken en gingen we direct aan de slag; we moesten zo veel mogelijk grove dennen en berken uit de grond trekken, graven of omzagen en daarna naar rillen aan de bosrand slepen. Een deel van de bomen werd ook onder een den opgestapeld. De heide moesten we laten staan. Als je goed keek kon je af en toe muizen zien wegschieten.

Overzicht van het werkgebied

Toen we al een tijdje bezig waren, vond onze stagebegeleider een hagedis. We hebben de gastheer (boswachter van natuurmonumenten) erbij gehaald. Hij zei dat het een levendbarende hagedis was en dat die zeldzaam zijn. Er zijn veel foto’s van de hagedis, maar ook van de rest van de werkdag gemaakt (door Martin Hoek).

Een hagedis is interessant

In de pauze gingen we in een grote kring zitten. Iedereen had een krukje of een plastic zak mee om op te zitten.

Pauze in de kring

Het was een erg leerzame dag, want er werd ook wat uitgelegd over de bomen en de hagedis. Ook was het een hele gezellige en koude dag, maar de kou was niet zo erg als je eenmaal aan het werk was. Aan het einde van de stage dag werd er voor soep gezorgd door Natuurmonumenten. Er was bonen- en champignonsoep. Ook waren er harde witte broodjes.

Uitleg over het werk

Uitleg bij een Jeneverbes

 

 

 

 

 

 

 

 

De rest van de foto’s van deze werkdag:
http://myalbum.com/album/NmG05VWudTMq