door: Anton Heuven

Vrijdag 5 februari jl. waren we te gast bij Landschap Overijssel op het Landgoed Groot Brunink. Met z’n tienen was het de bedoeling om twee kikkerpoelen te ontdoen van opslag van hout, en een stukje bosrand beheer zodat de bramen weer kans kregen te groeien. Dat alles om voor ons verwende boomkikkertje het perfecte leefgenot te creëren.


De vrijdaggroep aan het werkVol goede moed zijn we in de regen begonnen de kikkerpoelen op te schonen, voor zover we konden reiken met onze takkenscharen; het water in de poelen stond namelijk erg hoog. Bij de ene kikkerpoel ‘moesten’ we een enorme, ooit in het verre verleden geknotte Amerikaans eik opnieuw knotten (zie foto). Deze klus werd als een echte uitdaging opgevat! Maar het is ons gelukt.

Uiteindelijk heeft iedereen droge voeten gehouden. Wel zullen nog een keer terug moeten komen (als de grondwaterstand is gezakt) om het laatste houtopslag te verwijderen. Ondanks de regen van de eerste uren was het weer heerlijk werken, mét uitdagingen, in deze prachtige omgeving.