Afgelopen vrijdagmorgen 4 maart heeft de EnHOe Vrijdaggroep hard gewerkt rond poelen die aangelegd zijn voor het behoud van de boomkikker nabij de Groenelaan. Het was op een terrein van nabij het Smalenbroek dat door Landschap Overijssel wordt beheerd. Ondanks regenvoorspelling waren 16 deelnemers afgekomen op de uitnodiging van coördinator
Anton Heuven. Het geluk was weer met EnHOe want het bleef nog het grootste deel van de ochtend droog. Er kon zelfs zoveel gedaan worden dat de laatste geplande werkdag kan vervallen en het broedseizoen wat de Vrijdaggroep betreft al kan beginnen.
Het was nu eens niet zagen of knippen, maar de omgeving van de AKZO poel beplanten met meidoorn, sleedoorn, wilde roos en bramen. Hiermee willen we zorgen dat de boomkikker zich hier thuis voelt en zich hier kan handhaven.
Boswachter Harry Koster was gekomen om eerst uitleg over het werk te geven.


De Vrijdaggroep heeft met deze werkmorgen wel érg veel publiciteit gehaald!!

 

Zoals hier in dagblad Tubantia (Klik op deze link):


Een cameraploeg heeft opnamen gemaakt voor het programma 'Jij in de Wijk' van TV Enschede. Deze zijn donderdag 10 maart uitgezonden op TV Enschede FM:

Maar de opnames waren ook al gebruikt voor een nieuwsitem in het dagjournaal 'TV Enschede Nieuws' van vrijdag 4 maart: 

 

Wat deze Akzo poel betreft: Nadat er afgelopen jaren een geslaagde actie is geweest om geld in te zamelen (via crowdfunding en een bijdrage van de gemeente Enschede) is er in eerste instantie één poel gegraven voor de boomkikker. Daarna heeft 'onze' Jan Willem ten Cate kunnen bewerkstelligen dat AKZO nóg een poel sponsorde. Deze werd eind vorig jaar gegraven.