Wie ben ik?
Nou ik ben Jikke Heeringa van het Bonhoeffer college Bruggertstraat en zit daar in drie HAVO en daarom doe ik ook mijn maatschappelijke stage, ik doe hem zelf bij EnHoe. Daarnaast ben ik 14 jaar oud en woon samen met 2 jongere broertjes (een van 12 en een van 8) en mijn ouders in Enschede.
Ik speel veel tennis en gitaar maar daarnaast hou ik ook van de natuur, zo woon ik dicht bij een bos waar ik ook veel wandel met de hond. En nu ik deze maatschappelijke stage doe zie ik nog meer van de bijzondere natuur.


Wat vond ik van deze dag?
Ik vond het (zoals gewoonlijk) weer een leuke dag in de natuur op het Kolkersveld. Wel was dit een van de mindere dagen omdat ik zelf het zagen gewoon wat leuker vind dan het steken met spades. Dat is zo omdat dit meer moeite en tijd kost per boom of struik. Het was daarnaast ook een prachtige locatie tussen twee klootschiet banen. Tussen die banen lag namelijk een heide en daar groeide onder andere ook de Bospest. Die Bospest zorgde ervoor dat de rest van de planten (onder andere heide plantjes) minder ruimte kregen, vandaar dat we ze met wortel en al uit de grond moesten spitten.

Wat vind ik van deze stage (in het algemeen)
Het leukste aan deze stage is dat je altijd in de natuur bezig bent, maar je bent ook vóór de natuur bezig. Je zorgt ervoor dat verschillende dieren weer een betere leefomgeving hebben en dus weer beter kunnen leven. Wat een voordeel is voor mij is dat er een groot deel van mijn vrienden ook bij zijn, zij hebben dezelfde stage gekozen en dat maakt het weer extra leuk. (Je ziet ze ook hieronder).

v.l.n.r.: Youri, Guillermo, Evert-Jan, Jikke, Morris en Felix

Wat hebben we nou precies gedaan?
 
Wij hebben op het Kolkersveld de Bospest (ook wel de Amerikaanse Vogelkers genoemd) weggespit omdat het ervoor zorgde dat de andere planten minder ruimte kregen. Dit deden we met tweetallen, eentje was het boompje op spanning aan het zetten (eraan trekken) en de ander was de wortels aan het spitten met de gekregen spades. Ook kregen we de uitdaging om een grote variant om te gaan spitten met alle mas’ers en dat duurde wel even. (je ziet het resultaat hierboven).
 
Dit was het verslagje wat ik dus heb gemaakt voor mijn stage die ik (zoals gemeld) heel gaaf vind!
   
Kleine aanvulling van de redactie:
 
Volgens de checklist waren we deze werkdag aan het werk met 28 EnHOe-ers en 5 mensen van onze gastheer, de Klootschietvereniging KVKL Kolkersveld (nabij Overdinkel).

Hier een album gemaakt met MyAlbum met de foto's van Dirk Brandt: Foto's werkdag Kolkerveld