door: Wilbert Kallenberg

Netjes op een rij om het hooi te verzamelen
Vele droge, warme dagen gingen vooraf. Het hooi was lekker gaan drogen en toen... Toen meende Pluvius zich weer eens te moeten laten gelden. Met volle instemming werd de regen door onze tuin begroet, maar wij als hooiers waren iets minder 'amused'. Het werd er een stuk (in)spannender door. Een flinke groep van zo’n 25 vrijwilligers stak de handen uit de mouwen en ging voortvarend te werk. Niet te hooi en te gras, maar met een door Rob uitstekend ingeschatte systematiek van rijen rillen leggen, werd de kleine hel tot een grote hemel omgevormd.

Na de koffiepauze was het tweede stuk voor de geroutineerde ploeg met ook nog enkele zeer welkome nieuwelingen, opnieuw een flinke opgave, die beloond werd met een prachtige vondst. Voor hem en haar worden hele projecten opgezet, poelen gegraven.

Het hooi wordt weggedragen en de aangetroffen salamander
Wat fijn dat een vertegenwoordiger acte de présence gaf. Na een kleine fotosessie van mijnheer de kamsalamander, hebben we hem weer in zijn geliefde biotoop teruggezet. Ongetwijfeld heeft hij zijn medefamilieleden ingelicht over het heilzame werk dat deze dag verricht werd.

Wij genoten nog van de heerlijke soep en broodjes, ons aangereikt door Rob, die deze dag weer prima verzorgd had.