door: Wilbert Kallenberg

Dat de werkgroep Landschapsbeheer van IVN Oldenzaal-Losser e.o. prijzenswaardig werk doet, werd bevestigd op vrijdag 18 november toen de waardering voor hun activiteiten beloond werd met de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2022 in de gemeente Losser. 
Uitreiking van de vrijwilligersprijs

Gelijk al de volgende dag, zaterdag 19 november, togen zij naar de Hof van de Duivel om daar hun kwaliteiten te tonen in samenwerking met EnHOe en Natuurmonumenten. Daar konden zij ook Anton en Carla feliciteren met de door hen volkomen verdiende groene Vrijwilligersprijzen. Voor Dirk Veldman geldt zelfs dat hij tweemaal in de prijzen valt, zowel bij de werkgroep Landschapsbeheer als bij de Bomengroep van IVN Oldenzaal-Losser e.o..

Aan het werk op de heide

Wellicht gewaarschuwd door de daar groeiende Beenbreek lieten de bokkenpoten des duivels gelukkig verstek gaan. Wel waren als duvels uit een doosje talrijke dennetjes en berkjes in de hei opgekomen. In gestaag tempo werden deze verwijderd, overeenkomstig de prima inleiding van boswachter Marcel Meenhuis op de werkzaamheden. Ook de soep met broodjes na afloop was weer prima geregeld door Natuurmonumenten.
Soep aan het eind van de werk ochtend

De gereedschapsvoorziening was in de geroutineerde handen van Toon en Fokke en als immer uitstekend verzorgd, mede dankzij de inzet van Jan Oldekamp. Het werk ging daardoor ieder goed af en mocht de duivel later nog langs gekomen zijn, dan zou hij zien dat van des duivels oorkussen (ledigheid dus) geen sprake geweest is.