door: Annelies Buyvoets

Onder het motto: slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel, moest onze werkdag op 21 november op de Schaapskamp koste wat kost doorgaan, of het nou regende of niet. We zouden het werk afmaken, wat tijdens de landelijke natuurwerkdag was blijven liggen. De bomen op de houtwal moesten worden afgezet/ingekort met het doel om ze opnieuw te laten uitlopen. De jonge uitlopers geven ruimte aan de vlinders en beschutting voor dier en insect. 
In de pauze begon het natuurlijk te regenen, dus het zeil moest worden opgehangen. Onder het motto slecht weer bestaat niet, maar wel een slecht zeiltje, bleven we niet geheel droog, maar dat mocht de pret niet drukken. Heerlijke koeken en dicht bij elkaar, wat wil een mens nog meer. 

We hervatten na de koffie onze werkzaamheden zoals gewoonlijk en zouden tot 12:30 uur doorwerken. Echter rond 12:00 uur stopten enkele auto's bij onze werkplek. Eerst dachten we nog misschien Sint en Piet, maar het bleek het statenlid Sander Slots en een collega van de provincie Overijssel te zijn. Verder nog Erik Rolevink met partner en Erik de Kruijf van landschap Overijssel. Anton was deze dag al wat nerveus en onrustig, maar nu begrepen we waarom. Ter ere van zijn inzet voor de natuur werd hij gehuldigd als groene vrijwilliger van de provincie Overijssel. Wij, leden van de vrijdaggroep zijn nu nog trotser op hem dan we al waren. 

Na de huldiging werd een fles champagne ontkurkt, waarbij Anton de kurk netjes opving. Na allemaal een toast te hebben uitgebracht, vertrokken we weer huiswaarts. Gelukkig was het droog na ja, op de champagne na!!!
Uitreiking van de vrijwilligersprijs aan Anton