door: Anton Heuven

Op vrijdag 24 november is de vrijdaggroep op het Kristalbad aan het bomen/struiken planten geweest.
Het verzoek hiertoe kwam kort voor die tijd van Alexander van der Elst. Aanvankelijk zouden ambtenaren van de gemeente het uitvoeren, maar hiervoor meldden zich te weinig kandidaten. Geen nood, want een gewijzigde uitnodiging en een stukje in deze nieuwsbrief deed, zelfs bij slecht weer, wonderen.

Van EnHOe stonden om 9:00 uur twintig vrijwilligers (!) paraat, met Alexander en Westly en een schaftkeet. Later, om 10:00 uur, kwamen nog zo'n acht medewerkers van de gemeente er bij. Totaal 30 personen aan de schop! Het weer zat niet echt mee, maar iedereen was er op gekleed. Na eerst een discussie over hoe je alles verdeeld krijgt en waar komt wàt te staan (...) werd het duidelijk. De wilde roos alleen in de achterste rij en op de hoeken een meidoorn met de boompjes midden in, en de krenten en de rest er om heen.

Simon werd opperverdeler, Alexander de veurder, Irene als kok en Martin als verdeler. Westly zag er op toe dat het alemaal klopte. De schaftkeet is niet gebruikt, want die was natuurlijk te klein. Zelfs de ambtenaren waren zo'n kantine niet gewend, en wij ook niet. Er moesten flinke gaten gegraven worden, want de wortels hadden zich flink ontwikkeld. Om 12:30 uur zaten de 1.000 struiken/bomen er in, en had Alexander de soep heet. Toen de pan leeg was ging daarna ieder met een goed gevoel naar de kachel.

Strook grond met daarachter een auto met aanhanger waar personen rond lopen    Strook grond naast het fietspad waar mensen bomen staan te planten    Mensen staan bij elkaar op een strook grond bomen te planten met scheppen