oor: Ferdy Rotman

Op 24 februari zijn we weer aan de slag gegaan op het Varviksveld. Dit deden we omdat de werkdag in het Buurserzand niet doorging. De werklocatie was namelijk te nat. Gelukkig lag er nog werk te wachten in ons adoptiegebiedje. Er moesten namelijk nog stronken verwijderd worden (die in het verleden zijn afgezaagd door Erik en Ferdy) en vuilboom worden teruggezet.
Dit doen we zodat de heide behouden blijft en niet bos wordt. De heide op het Varviksveld bestaat namelijk uit plantensoorten die karakteristiek zijn voor de vochtige heide namelijk moeraswolfsklauw, kleine zonnedauw en witte snavelbies.

De dag werd afgetrapt door een kiekendief (vermoedelijk een blauwe) die werd achtervolgd door een groep kraaien. Blauwe kiekendieven willen nog weleens overwinteren in het naastgelegen Aamsveen. Na dat aanschouwd te hebben begonnen we met het aanpakken van vuilboom, berk en wilg. De foto’s hieronder getuigden van de strijd die we leverden.

                        Twee mensen met de stompentrekker bezig; Een 4-tal bezig om een stomp uit te graven  
Rond half 12 begon het te regenen. Gelukkig hadden we een zeil meegenomen waaronder we konden schuilen. Een aantal bikkels gingen echter door met het uitsteken van berken. Uiteindelijk werd de regen deze bikkels de baas en besloten we naar de soep te gaan. De groentesoep werd verzorgd door Anton en was een welkome beloning aan het einde van de werkdag!