door: Monique Kerkhoffs

Een vrijdag en dus kan ik vanochtend weer fijn aan het werk bij de “vrijdaggroep” van EnHOe.
Dat was het afgelopen seizoen wel eens anders, deels omdat ik zelf niet kon en deels omdat het (te) vaak erg slecht weer was op vrijdagochtend / de regen met bakken uit de lucht kwam en de werkochtend werd afgelast.
Maar vandaag een heerlijk zonnetje, het was nog wel koud en de oostenwind waaide flink maar dat mag de pret niet drukken.
De werkplek vanochtend is het Usselerveen, dit is zo langzamerhand het “thuishonk” van de “vrijdaggroep” geworden we hebben er maar één missie en dat is de Amerikaanse vogelkers bestrijden. Al vele ochtenden zijn we er druk mee geweest en we zijn stuk voor stuk experts geworden in het herkennen van deze boom. Ook vanochtend was er weer genoeg weg te zagen, hakken en trekken.
Soms konden de kleine uitlopers zelfs met worteltjes en al weggeplukt worden, alsof we bloemen aan het plukken waren. Maar, hoe wreed, bloemen zullen deze uitlopers niet meer gaan krijgen.
Het laatste half uurtje zijn we bezig geweest met het water geven van jonge aanplant, gescoord door de collega’s van de “woensdaggroep” op Zonnebeek. De boompjes staan er pas een paar dagen en konden nog wel enige vertroeteling gebruiken en daar waar een Meidoorn, Roos, Sleedoorn of Els staat kan geen vogelkers groeien; een win-win situatie dus.
We schieten aardig op, op het Usselerveen, het prachtige terrein is al mooi opgeschoond. Volgende week de laatste werkochtend, voordat het broedseizoen begint, sluit de “vrijdaggroep” het seizoen af op . . . . . . het Usselerveen.

Wortels uitsteken op het Usselerveen

Ziehier onze buffelkampioenen (Simon & Gert) in strijd met een forse wortel van een vogelkers..